Siegfried LOGO 180 x 115 hjemmeside
 • Tid Sted Billet
  Siegfried 2022

  Musikhuset Esbjerg

  Sø. 21. august kl. 15.00 Køb billet

  On. 24. august kl. 17.00 Køb billet

  Lø. 27. august kl. 15.00 Køb billet
   

  Spilletider og Pauser

  21. august & 27. august
  Start 15.00 / Slut ca. 21.00
  15.00 AKT I
  16.20 Pause (30 minutter)
  16.50 AKT II
  18.10 Pause: (90 minutter)
  19.40 AKT III
  21.00 Slut

  24. august 
  Start 17.00 / Slut ca. 22.30
  17.00 AKT I
  18.20 Pause (70 minutter)
  19.30 AKT II
  20.45 Pause (30 minutter)
  21.15 AKT III
  22.30 Slut

  Spis i den lange pause

  En af pauserne i forestillingen er ekstra lang. Det betyder, at der er mulighed for at nå at spise en let middag. Musikhuset Esbjerg tilbyder en tallerkenanretning, som kan bestilles via Musikhusets hjemmeside www.mhe.dk

 • Medvirkende
  Siegfried

  Magnus Vigilius

  Mime

  Niklas Björling Rygert

  Wotan/Vandreren

  Jens Søndergaard

  Brünnhilde

  Trine Bastrup Møller

  Alberich

  Jesper Buhl

  Fafner

  Jesper Brun-Jensen

  Erda

  Anna Larsson

  Waldvogel

  Sofie Lund

 • Holdet bag
  Iscenesættelse

  Kasper Wilton

  Scenografi

  Marie í Dali

  Lysdesigner

  Michael Breiner

  Sønderjyllands Symfoniorkester

   

  Musikalsk ledelse

  Lars Ole Mathiasen

Siegfried 2022

21 August 2022 - 27 August 2022

 

ESBJERG-RINGEN kapitel 3

Med SIEGFRIED fortsætter Den Ny Opera i august 2022 det storværk - en ny samlet produktion af NIBELUNGENS RING - som kompagniet så succesfuldt indledte med produktionen af Valkyrien i 2017 fulgt op af Rhinguldet i 2019. Premieren på SIEGFRIED finder sted søndag den 21. august 2022 i Musikhuset Esbjerg.

Nordisk sangerhold

Til produktionen af RHINGULDET har Den Ny Opera igen samlet et nordisk sangerhold af fineste klasse. I titelrollen kaster den danske tenor Magnus Vigilius sig, efter succesen som Siegmund i Valkyrien sig over endnu et af Wagnerfagets helt store skikkelser, den unge Siegfried. Sopranen Trine Bastrup Møller er en ny strålende dansk Brünnhilde, svenske Niklas Bjørling-Rygert synger Mimes store parti og fra Rhinguldet er der genhør med bl.a Jens Søndergaard i rollen som Wotan/Vandreren, Jesper Buhl som Alberich og Jesper Brun-Jensen som den til drage omskabte Fafner

Kunstnerisk team

Instruktøren Kasper Wilton iscenesætter den nye samlede Esbjerg-Ring. Marie í Dali skaber scenografi og kostumer, og Michael Breiner står bag forestillingernes lysdesign. Produktionen bliver til i et samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester - som til lejligheden udvides til 91 musikere. Den musikalske ledelse varetages af operachef Lars Ole Mathiasen.  

Orkestergrav som i Bayreuth

Forud for produktionen af den nye ESBJERG-RING har Den Ny Opera fået lov til at foretage en radikal ombygning af orkestergraven i Musikhuset Esbjerg. Med forbillede i orkestergraven i Wagners eget festspilhus i Bayreuth er orkesteret nu placeret på trinvis faldende niveauer og for messingblæsernes vedkommende ydermere inde under scenen. Den nye orkestergrav, som allerede har stået sin prøve i forbindelse med Valkyrien og Rhinguldet har medført en ny fornem orkesterklang i Musikhusets store sal og ikke mindst en enestående fin balance mellem sangere og orkester. 

Siegfried

På en klippe ligger den sovende Brünnhilde omgivet af en mur af ild. Kun den der ikke kender frygten kan gennembryde muren og vække hende. Mange år er gået. Men nu nærmer en ung mand sig. Et menneske som aldrig har lært frygten at kende – Siegfried!

I en hule i skoven ligger jætten Fafner i skikkelse af en drage og vogter på Nibelungens Ring. For at eje den alene slog han sin egen bror ihjel. Mange år er gået. Men nu nærmer en ung mand sig. Et menneske som har begivet sig ud i verden for at lære frygten at kende – Siegfried!

I en anden hule gemmer den onde dværg Mime et sønderdelt sværd. Hos sig har han et barn som ikke er hans eget. Et barn som aldrig har lært at frygte – Siegfried! 

Mange år er gået. Nu er sværdet smedet igen. Nu vil Siegfried bort. Nu skal dragen fældes. Nu skal Brünnhilde vækkes!

Det lyder som er eventyr. Og man kan da også med rette betegne tredje del af Nibelungens Ring, SIEGFRIED som et eventyr. SIEGFRIED er sommeren, scherzoen, komedien i Ringen - men en komedie som bygger på og fortsættes i blodig alvor…

Esbjerg-Ringen 2017-2026

Med SIEGFRIED føjes tredje led til Den Ny Opera og Sønderjyllands Symfoniorkesters store satsning: En ny produktion af hele NIBELUNGENS RING - et projekt, som efter planen skal kulminere med den samlede Ring-cyklus i 2025 eller 2026. 

Tidsplanen ser nu således ud:
2017 VALKYRIEN  -  2019 RHINGULDET  -  2022 SIEGFRIED  -  2024 RAGNAROK 
2026 DEN SAMLEDE RING-CYKLUS