150223 FOM 0794
 • Info
  The Rosenbergs

  Opera i 2 akter

  Tekst

  Rhea Leman


  Musik

  Joachim Holbek


  Uropført 
  på Den Ny Opera

  1. marts 2015


  Turné 

  Danmarksturné i marts 2015


  Varighed

  ca. 2 timer inkl. pause

 • Medvirkende
  Ethel Rosenberg

  Liv Oddveig Midtmageli

  Julius Rosenberg

  Jakob Bloch Jespersen

  Violin

  Heiðrun Petersen

  Cello

  Live Johansson

  Klaver

  Peter Møllehøj

   

 • Holdet bag
  Iscenesættelse

  Rhea Leman

  Scenografi

  Rhea Leman

  Lysdesign

  Thomas Bek Jensen

 • Program

  Se programmet til The Rosenbergs

 • Anmeldelser

  1. marts 2015
  Gregers Dirckinck-Holmfeld

  11. marts 2015
  Politiken

  16. marts 2015
  Fredriksborg Amtsavis

  20. marts 2015
  Weekendavisen

The Rosenbergs 2015

01 Marts 2015

Denne side er den oprindelige THE ROSENBERGS-side. Her kan De finde oplysninger om medvirkende, forestillingsprogrammet, anmeldelser m.m.

I marts 2015 kan man i Musikhuset Esbjerg opleve urpremieren på THE ROSENBERGS - et musikdrama, som Den Ny Opera har bestilt hos dramatikeren Rhea Leman og komponisten Joachim Holbeck.

 ”Angiv din mand - gå fri - og se dine to små drenge vokse op…” Det var tilbuddet til Ethel Rosenberg, der sammen med sin mand Julius stod anklaget for atom-spionage i McCarthy-tidens USA. Ethel nægtede, og de to endte i den elektriske stol. Det er anslaget i forestillingen The Rosenbergs - et musikalsk drama af Rhea Leman med musik af Joachim Holbek. Et drama om en idealisme, som med åbne øjne endte med at efterlade to små børn forældreløse - en beretning om de to eneste eksekverede spion-dødsdomme i efterkrigstidens USA - men også, og ikke mindst, historien om en kærlighed mellem to mennesker - en kærlighed, der rakte helt ind i døden…

Med forestillinger som Hitler on the roof og Gorilla er dramatikeren og instruktøren Rhea Leman kvinden bag en række af de senere års fornemmeste danske teatersuccesser. For forestillingen Gorilla var hun i 2013 nomineret til en Reumert i kategorien Årets Dramatiker. I The Rosenbergs fortsætter Rhea Leman, med baggrund i skelsættende politiske og historiske begivenheder, sine refleksioner over den menneskelige eksistens` vildveje.

Joachim Holbek er først og fremmest kendt som filmkomponist, men har bl.a. også komponeret operaen Brødrene Løvehjerte til Det Kongelige Teater. Hans musik til The Rosenbergs har tydelige tråde til samtidens amerikanske populærmusik. Her mødes en knugende alvorlig fortælling med pianobarer og Broadway.