DNO Isslottet4
 • Info
  Is-slottet

  Opera i 1 akt efter roman af Tarjei Vesaas

  Libretto

  Jesper Bræstrup Karlsen


  Musik

  Magnar Åm


  Uropført 
  på Den Ny Opera

  16. september 2014


  Turné 

  Gæstespil på Takkelloftet
  og på to teatre i Norge


  Varighed

  1 time og 15 minutter

 • Medvirkende
  Siss

  Tuva Semmingsen

  Unn

  Ingeborg Fangel Mo

  Alak

  Jens Søndergaard

  Moster

  Ruth Wilhelmine Meyer

  Akkordeon

  Frode Andersen

  Klarinet

  Anna Klett

  Cello

  Live Johansson

  Bratsch

  Andreas Birk


  Slagtøj

  Frans Hansen

   

 • Holdet bag
  Iscenesættelse

  Daniel Bohr

  Scenografi og Kostumer

  Marie í Dali

  Lysdesign

  Michael Breiner

  Musikalsk Ledelse

  Frode Andersen

 • Program

  Se programmet fra Is-slottet

 • Anmeldelser

  10. oktober 2014
  Gregers Dirckinck-Holmfeld

Is-slottet 2014

16 September 2014

Denne side er den oprindelige IS-SLOTTET-side. Her kan De finde oplysninger om medvirkende, forestillingsprogrammet, anmeldelser m.m.

Opera af Jesper B. Karlsen og Magnar Åm efter roman af Tarjei Vesaas

På bunden af en livskrise bliver kvinden Siss pludselig kontaktet af en gestalt, en stemme fra sin barndom, Unn. Denne mærkelige pige og Siss var bedste veninder engang og dybt forbundne, da de var 11 år. Men Unn forsvandt sporløst en vinter for aldrig at blive set igen. Så hvad er det, der opsøger Siss? Et genfærd? En uafsluttet erindring? En sort livskraft der forsøger at indfange Siss og trække hende tilbage ned i hendes barndoms store sorg?

Samtidig forsøger Aslak, Siss´ mand at redde Siss levende ud af mindernes tusmørke. Som en kærlighedsgerning forsøger han at orkestrere deres fælles rejse for endelig at finde tilbage til den kvinde, han altid har elsket.

De 3 forsøger nu at oprulle de katastrofale begivenheder i deres barndom. Måske kan de hjælpes ad og løse mysteriet, men hvad var det egentlig, der var med Unn? Hvorfor forsøger hun at lokke Siss ind i Is-slottet, og hvorfor drages de alle af det vældige kolde massiv, der er Is-slottet; ude ved elvens fald i dybet og i deres indre?

IS-SLOTTET er et isnende eksistens-drama, et magisk ritual om at skylde nogen livet, om vores menneskenatur, om at finde styrke i modgang og tro på at døden besjæler kærligheden og livet.

IS-SLOTTET er baseret på den norske forfatter Tarjei Vesaas´ roman af samme navn. En roman, som i 1964 indbragte Vesaas Nordisk Råds Litteraturpris

IS-SLOTTET er skabt af den danske dramatiker Jesper Bræstrup Karlsen og den norske komponist Magnar Åm. Forestillingen bliver produceret af operakompagnierne SAUM og Den Ny Opera.

Urpremiere på IS-SLOTTET finder sted i Musikhuset Esbjerg 16. september 2014. Forestillingen gæstespiller på Takkelloftet på Det Kongelige Teater i København og i Norge, på Kulturhuset KILDEN i Kristansand og i Kulturhuset i Ulsteinvik.