Purcells Playground3

Velkommen til FESTIVAL

Kære publikum

I denne sommer skulle Den Ny Opera have spillet Mozarts opera FIGAROS BRYLLUP i Musikhuset Esbjerg og på Folketeatret i København. Men så kom COVID-19, og produktionen måtte aflyses. Da dét stod klart, spurgte vi os selv: Skulle vi ikke forsøge at få NOGET ud af nogle af alle de skønne kunstneriske kræfter, som nu pludselig stod arbejdsløse? Svaret blev den FESTIVAL, som er beskrevet i dette program – hele 15 større eller mindre arrangementer, som løber af stablen i perioden 21.-30. august. Alle tilrettelagt således, at de kan tilpasse sig de til enhver tid gældende restriktioner.

Festivalen åbnes med Rester af et Bryllup fredag den 21. og søndag den 23. august, som er en forkortet, corona-ramt særudgave af Figaros Bryllup, med klaver.

Herefter følger en uge med arrangementer for enhver smag: Sachertorte og operettetoner (Wiener Café), sange og uartige breve af Mozart (Mozarts Breve), italiensk mad og italienske operahits (Bella Notte), længselsfulde 1600-tals sange og norsk folkemusik (The Image of Melancholy), løssluppen barok/folkemusik jamsession med åben bar (Purcell´s Playground), ja, om det så er en omgang Synnejysk Kaffebord i anledning af Genforeningsjubilæet, er der også blevet plads til det – plus fem dage med morgensang – og meget mere…

De fleste arrangementer foregår i Musikhuset Esbjerg, men der er også afstikkere til Treenighedskirken, Ribe Domkirke og Ribe Kunstmuseum.