GULF4297
 • Tid Sted Billet
  Musikhuset Esbjerg, Foyer + Mødesalen

  fre d. 20. aug kl. 19.30 køb billet

 • Medvirkende
  Sangsolist og iscenesættelse

  Tom Guthrie

  Orkester

  Baroksolistene (6 musikere under ledelse af Bjarte Eike)

Den unge Møllersvends lidelser

20 August 2021
Schubert møder Barokksolistene

Franz Schuberts hjertegribende samling af sange "Die schöne Müllerin" beretter om en ung møllersvends svære oplevelser med en stormende forelskelse. Her iscenesat til en miniforetilling af Tom Guthrie, der også er sangsolist. Han akkompagneres af Baroksolistene, så der er lagt op til en legende og improvisatorisk stemning, der hvirvler os med rundt i den unge møllersvends hav af følelser, fra den usikre forelskelse og den brusende selvsikkerhed, til den sorte jalousi og afgrundsdybe fortvivlelse.

Vi starter aftenen med vin i glassene.
Sangene er oprindelig komponeret til opførelse i uformelle rammer, ved selskaber i private hjem, og som man helt sikkert også kunne opleve det hjemme hos bl.a. Schubert, starter vi aftenen med vin i glassene. Køkkenchef og vinkender Jacob Justesen fra ”Restaurant Kunsten” præsenterer en håndfuld vine fra den østrigske lied-mesters hjemland. 

Så tag glasset i hånden og lad som om du er til komsammen hos vennerne, så skaber vi sammen de perfekte rammer om Schuberts mesterlige sange til Wilhelm Müllers fine tekster om den stakkels unge møllersvend.