473ef3b10b9a97a706d1763567cd0db8 704x904
 • Tid Sted Billet
  Opera i guldalderens København

  Teatersalen

  Sø. 30. sept. kl. 15.00 køb billet

 • Medvirkende
  MEDVIRKENDE:


  Henrik Engelbrecht, foredragsholder

  Anne Mette Balling, sopran
  Jens Søndergaard, baryton
  Peter Møllerhøj, klaver

Opera i guldalderens København

Henrik Engelbrecht fortæller - Den Ny Opera synger

Søndag den 30. september kl. 15.00 inviterer Den Ny Opera og Teater- og Musikhusvennerne til Operaforedrag med indlagt pause-forfriskning i Musikhuset.

IMG 0442 965x1024

Henrik Engelbrecht holder et foredrag med titlen ”Opera i Guldalderens København.” 

I begyndelsen af 1800-tallet synger Det Kongelige Teaters skuespillere Mozart uden nogen særlig uddannelse – med kun meget få prøver og for nogles vedkommende i en evig brandert. Hvis de pjækker fra prøverne, risikerer de at ryge i fængsel. Kongen smider landets førende operasanger helt ud af landet, da han tager rollen som Don Juan lidt for bogstaveligt overfor en af prinsesserne på Amalienborg. 

Operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller levende og engageret om dengang ordensmagten også havde travlt på tilskuerpladserne, og når københavnerne købte teaterbilletter; der var fysisk kamp om at få fat i de eftertragtede billetter, og der var tit slagsmål efter forestillingerne. 

Tag med i det iskolde og stinkende teater, hvor publikum spiser den medbragte mad undervejs i forestillingerne, og drikker rigeligt med brændevin til - når de altså ikke skal koncentrere sig om at smide rotterne ud af deres loger…

To af Den Ny Operas ”faste” sangere, Anne Mette Balling (sopran), og Jens Søndergaard (baryton), supplerer undervejs Engelbrechts foredrag med smagsprøver fra tidens københavnske opera- og koncert-repertoire.

Der er indlagt en pause på 30 minutter, hvor der serveres et glas vin/vand og en sandwich.

Billetpris for medlemmer: kr. 150,-
Billetpris for ikke-medlemmer: kr. 225,-