KontaktLinks

Farinelli
Jakob Næslund Madsen

Preciosa
Pernille Tommerup

Domingo
Jesper Buhl

Carmencita
Pia Schnack

Kongen
Henrik Gantzel


Iscenesættelse
Helge Reinhardt

Koreograf
Berit Borg

Musikalsk ledelse
Lars Ole Mathiasen

Vestjysk Symfoniorkester

Den Ny Operas Kor

Emil Reesen (1887-1964)

FARINELLI

FOLKEKÆR OPERETTE

Ragnarok
PREMIERE Lørdag d. 3. maj 2008 kl. 19.30 i Musikhuset Esbjerg

ØVRIGE FORESTILLINGER:
Søndag d. 4. maj 2008 kl. 19.30 i Musikhuset Esbjerg

Tirsdag d. 6. maj 2008 kl. 19.30 i Musikhuset Esbjerg


Den Ny Opera præsenterede med FARINELLI en nyopsætning af Emil Reesens folkekære operette.

FARINELLI er handlingsmæssigt en blanding af fiktion og historiske fakta. Carlo Broschi, eller Farinelli, som han kaldte sig, er nemlig en historisk person. Han var italiensk af fødsel og som kastratsanger optrådte han med overvældende succes på scenerne i Europas kulturelle hovedstæder.

Spaniens Kong Philip den 5. blev så bjergtaget af Farinellis stemme, at han ansatte sangeren og gav ham en status, der kunne sidestilles med en statsministers.

Farinelli levede således 25 år ved det spanske hos, inden han rejste hjem til Italien for at nyde sit otium.
Emil Reesens FARINELLI blev allerede ved premieren en enorm succes, og værkets popularitet har holdt sig lige siden. Med sange som "Livets glæder", "Sanger har vinger", "Den som har livets mildhed søgt", m.fl. har værket etableret sig som den mest populære danske operette i nyere tid.

Den Ny Opera præsenterede FARINELLI i et samarbejde med Vestjysk Symfoniorkester samt en række af regionens mange dygtige amatører.

Læs handlingen i FARINELLI
Læs artiklen ”CARLO MARIA BROSCHI” af Cand. Phil. Martin Guldberg

DET SKREV PRESSEN:

Festlig Farinelli

»Dirigenten får sig en tår over tørsten, stativet med projektøren står i vejen på scenen, og kulissens tårn mangler at komme på plads ved hjælp af en stige.

Jo, instruktør Helge Reinhardts indrammende idé til Den Ny Operas udgave af »Farinelli« er veloplagt. Vi er til teater i teatret, så vi følger et slidt kompagnis opsætning af den gamle operette.

Festligt er det, mens numre som »Sangen har vinger« og »Bordets glæder« fylder Musikhuset Esbjerg, hvor enkelte ved lørdagens premiere ligefrem sad og nynnede med, og Farinelli forhindrer et statskup.

Her er både undtagelsestilstand i hjerterne og i Spanien, efter at sørøvere har kidnappet ham og novicen Preciosa, og kongen er ved at blive udmanøvreret. Og det er takket være kunsten – Farinellis smukke røst – at de rette får hinanden og en politisk skandale bliver afværget. Måske en slags: »Så kan du lære det, Brian Mikkelsen« til kulturministeren, som truer egnsteatrenes økonomi.

Emil Reesens skønne og fejende musik ligger fint for Vestjysk Symfoniorkester under ledelse af Lars Ole Mathiasen, og opsætningen er livfuld med charmerende danse, drejescene og velbesatte roller.

Jesper Buhl viser som den sentimentale sørøverkaptajn Domingo udpræget komisk talent, og Pernille Tommerup har ungpigetrods som Preciosa.

Og selv om Reesen og Mogens Dams operette forholder sig frit og fiktivt til den virkelige Carlo Broschi – kastratsangeren med kunstnernavnet Farinelli – aner man i Jakob Næslund Madsens fortolkning en figur, der ikke rigtig giver sig til kende som person. For Farinelli har rollen som kvindebedårer, og hvor meget hold er der mon i det, når man er blevet kastreret ... «

Annelene Vestergaard, Jyske Vestkysten

BILLEDGALLERI:

   

klik på et billede for at gå til billedgalleriDEN NY OPERA VIL GERNE TAKKE

E. Dam Jensen
H. C. J. Fonden
Foreningen Victor
Claus Sørensens Fond
Vestjysk Symfoniorkester
Dansk Kapelmesterforening
Vestjysk Musikkonservatorium
Esbjerg Produktionsskole
Berit Borgs Danse-center
Syvkanten – Janderup
Esbjerg Teaterkreds
Musikhuset Esbjerg
Esbjerg Kommune
Kulturministeriet

… FOR HJÆLP TIL GENNEMFØRELSE AF FARINELLI


 

 Den Ny Opera, Havnegade 18, 6700 Esbjerg Tlf. 75 12 63 55dennyopera@dennyopera.dk