JAKOB BLOCH JESPERSEN:

Jakob Bloch Jespersen fik allerede som dreng sin musikalske grunduddannelse og interesse for sang gennem sin skolegang på Sankt Annæ Gymnasium og som medlem af Københavns Drengekor. Det førte til studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra han tog sin diplomeksamen 2004, og siden til videre studier ved Operaakademiet i København som han afsluttede i 2007.
 
I 2006 debuterede Jakob Bloch Jespersen på Det Kgl. Teater som Angelotti i Puccinis Tosca og har endvidere medvirket i DVD- og TV-optagelsen af Carl Nielsens Maskarade i rollen som Magister og som Collatinus i Brittens The rape of LucretiaTakkelloftet samt i en række moderne musikdramatiske produktioner, bl.a. Holland Houses Stalingrad og Corona la Balance/Figura Ensemblets Historien om en moder.
 
Jakob Bloch Jespersen har markeret sig som koncertsanger i både ind- og udland i et repertoire der strækker sig fra barokmusik til uropførelser af nulevende komponister. Det har ført ham til en række af verdens førende koncertsale, så som Palais des Beaux Arts - Brussel, Carnegie Hall - New York og Sala Sao Paulo - Brasilien og til internationale festivaler for tidlig og ny musik, bl.a. Ambronay Festival - Frankrig, Stimmen Festival - Tyskland og Sacrum Profanum - Krakov, Polen.
 
I det tidlige repertoire har Jakob Bloch Jespersen samarbejdet med Concerto Copenhagen, Tallina Baroque Orchestra og Ars Nova Copenhagen under ledelse af bl.a. Paul Hillier og Lars Ulrik Mortensen. I det moderne repertoire har han arbejdet med ensembler som The Theatre of Voices, Figura Ensemblet, I Solisti del Vento, Brussels og Athelas Ensemblet i værker af bl.a. Cage, Berio, Crumb, Pärt, Stockhausen og Lang. Derudover har Jakob Bloch Jespersen medvirket i en lang række af de større oratorieværker i samarbejde med flere af de danske landsdelsorkestre, RadiounderholdningsorkestretScottish Chamber Orchestra, og Leipziger Kammerorchester med dirigenter som Adam Fischer, Michael Schönwandt, Jin Wang, Thomas Søndergaard, Morten Schuldt Jensen, Tobias Ringborg og Giordano Bellincampi.
 
Jakob Bloch Jespersen har medvirket på flere indspilninger: bl.a. Bach-kantater med Concerto Copenhagen og Anne Sofie von Otter for Deutsche Granophone, Langs The little match girl passion med The Theatre of Voices for Harmonia Mundi, Weills Vom Tot im Wald og Berliner Requiem med det Flamske Radiokor og Soilsti del Vento for Glossa samt Schütz Historia der Geburt Jesu Christi og Lukas Passion med Ars Nova og Concerto Copenhagen for Dacapo.
 
Endvidere har Jakob Bloch Jespersen en særlig interesse for liedsang og har især i samarbejde med pianisten Christian Westergaard i Liedkompagniet opført flere af liedrepertoirets hovedværker så som Schumanns Liederkreis op. 39 og Schuberts Winterreise.
 
Den nærmeste fremtid byder på Odin Teaterets forestilling Ezra Takkelloftet, en uropførelse af den kinesiske komponist Liu Sola, turnéer i bl.a. Frankrig, Australien og USA med Stockhausens hovedværk Stimmung samt Bachs Köhtener Trauermusik med Die Lautten Compagney, Berlin. Desuden byder de kommende år på CD-indspilninger af Schütz Johannes- og Matthäus Passion med Ars Nova Copenhagen for Dacapo og Luciano Berios vokalværker med The Theatre of Voices for Harmonia Mundi.

Jakob Bloch Jespersen har modtaget flere legater og stipendier, bl.a. Van Hauens Legat, Kgl. Kammersangere Tove Hyldgaard og Tonny Landys legat, Edith Allers Mindelegat samt Det Danske Richard Wagner Selskabets Bayreuth-stipendium. (CV opdateret foråret 2009)
 

ROLLER PÅ DEN NY OPERA:
Basilio i BARBEREN I SEVILLA 2009


DNO

copyright DEN NY OPERA